Styrkelse af intraprenørskab gennem innovationsstrategiimplementering. Læringer fra et aktionsstudie

Forfattere

  • Annabeth Aagaard Copenhagen Business School

Resumé

Den globale konkurrence og udviklingen i teknologier, markeder og kunders krav sætter streg under vigtigheden af virksomheders evne til effektiv produktudvikling og innovation. Flere og flere virksomheder vælger derfor i stigende omfang at implementere innovationsstrategier og arbejder strategisk med innovation for at styrke intraprenørskab og innovativ aktivitet, og dermed virksomhedens vækst- og fremtidspotentiale. Helt konkret udfordres mange organisationer af en svag pipeline og indgang af idéer, hvilket resulterer i dårlige innovationspræstationer. Her viser forskningen, at der er en klar sammenhæng mellem virksomheders evne til at generere, indhente og udvikle idéer og virksomhedens innovationspræstation.

Denne artikel har til formål at undersøge og vise, hvordan virksomheder i praksis kan arbejde mere målrettet med deres innovationsstrategier og herigennem styrke intraprenørskab især i virksomheders forreste del af innovationsprocessen – også kaldet front end innovation (FEI). Igennem et 3-årigt aktionsstudie undersøges udvikling og integration af en innovationsstrategi med det formål målbart at øge medarbejdernes intraprenørskab i front end af innovationsprocessen.

Artiklen konkluderer på baggrund af aktionsstudiet i en farmaceutisk casevirksomhed, hvilke elementer der er afgørende for succesfuld integration af strategisk innovation og innovationsstrategier, samt hvilke praktiske læringer aktionsstudiet rummer for andre organisationer.

Downloads

Publiceret

2012-12-20

Nummer

Sektion

Artikler