Problemets anatomi – Fra ledelsesproblem til vidensproblem

Forfattere

  • Morten Knudsen Copenhagen Business School
  • Lise Justesen Copenhagen Business School

DOI:

https://doi.org/10.22439/pgr.v3i0.5472

Nøgleord:

Problemformulering, Vidensproblem, Ledelsesproblem, Problemorienteret projektarbejde, Masterafhandling, Metode

Resumé

Formålet med denne artikel er at bidrage til forståelsen af, hvordan praktiske problemer (herunder ledelsesproblemer) og vidensproblemer er forskellige og alligevel kan berige hinanden. Artiklen henvender sig til ledere, som skal lave en akademisk problemorienteret opgave i samfundsvidenskabeligt regi. Man benytter sig her ofte af problemorienteret projektarbejde, dvs at man strukturerer sine analyser ved hjælp af en problemformulering. Artiklen stiller – og besvarer – derfor spørgsmålet om, hvad et problem er. Endvidere argumenterer den for vigtigheden af at skelne mellem videns- og ledelsesproblemer.

Forfatterbiografier

Morten Knudsen, Copenhagen Business School

Morten Knudsen er lektor i organisationsanalyse på Institut for Organisation, CBS. Med fokus på offentlige organisationer og med kommunikationsteoretiske perspektiver har han bl.a. forsket i beslutningsprocessers dynamikker og i, hvordan organisationer ignorerer ubekvem information og egen uvidenhed. Pt er han involveret i et forskningsprojekt om ledelsesudviklingsprogrammers organisatoriske betydning. Han har endvidere undervist i samfundsvidenskabelig metode på MPG siden 2011, ligesom han har vejledt talrige masterafhandlinger.

Lise Justesen, Copenhagen Business School

Lise Justesen er lektor på Institut for Organisation, CBS. Hun forsker bl.a. i ledelsesteknologier og organisation og er på nuværende tidspunkt i gang med et forskningsprojekt om digitalisering i den offentlige sektor. Hun har desuden en interesse i kvalitative metoder og har skrevet om dette i flere lærebøger. Hun har undervist i samfundsvidenskabelig metode på MPG siden 2011 og har stor erfaring med vejledning af masterafhandlinger.

Downloads

Publiceret

2018-02-02

Nummer

Sektion

Artikler